Provzdušněte prostor posuvnými HS portály

Rozsáhlé skleněné plochy dodávají komerčním prostorám, rodinným domům i vilkám na světle a vzdušném dojmu. I to je důvod, proč se těší značné oblibě architektů a investorů. Častým řešením jsou francouzská okna, u nichž je však kromě rozměru, materiálu a barvy rámu potřeba řešit i způsob, jakým se budou otevírat. Elegantní alternativou, která je zároveň nenáročná na prostor, jsou posuvné HS portály.

Otevírání do prostoru, skládací, nebo posuvná varianta?

Otevírání jednoho či více křídel francouzských dveří do prostoru obecně patří k ekonomicky výhodné variantě. Z estetických i praktických důvodů ale stále více zákazníků sahá po posuvném otevírání. Toto řešení je nenáročné na prostor a tzv. harmonikové otevírání navíc poskytuje ničím nerušený výhled bez středového sloupku. Navíc nehrozí, že by se vám skla nebo rámy u posuvných francouzských oken poničily vlivem průvanu.

Skládací varianta francouzských oken nabízí snadné shrnutí jednotlivých částí do harmoniky. Tím vzniká velkorysý prostor, který jednoduše zvětšuje obytnou část domu o terasu, balkon nebo lodžii. Toto řešení je vhodné také pro zákazníky s fyzickým omezením, jelikož manipulace s klasickými francouzskými okny může být namáhavá. Skla je navíc možné upevnit při jakémkoliv částečném otevření, nemusíte je pokaždé otevírat celé.

Naše francouzské skládací dveře mají výšku drážky pro zasklení 25 mm, což omezuje tvorbu kondenzace na okně, a štíhlý, bezolovnatý profil s úzkou pohledovou výškou 125–135 mm a zkosením 20°, jenž usnadňuje odtok vody.

Zdvižné posuvné HS portály fungují na principu popojíždění v kolejničce jak u země, tak i na horní straně okenních rámů. Jedná se o snadnou a bezpečnou variantu, kterou je možné v jakékoliv poloze zamknout. Můžete tedy například nechat průchod pro domácí mazlíčky, aniž byste nechávali otevřenou velkou část dveří.

Řešení i do atypických prostor

Nabízíme skládací i zdvižné posuvné HS portály v plastovém nebo hliníkovém provedení na míru každému přání a prostoru. Vyrobíme pro vás elegantní a bezpečné portály nadstandardních rozměrů.

K zasklení exteriérových posuvných dveří používáme tvrzené sklo o tloušťce 12–56 mm se skvělými tepelnými i zvukovými izolačními vlastnostmi. Tento druh skla je navíc extra bezpečný. Jako ochranu před vloupáním je možné dveře vyplnit kryptonem a opatřit vnitřní dvoupatkovou zasklívací lištou.

Zvolte řešení od zkušené a ověřené firmy, která pracuje s bezpečnými a kvalitními materiály. Kontaktujte nás – společně se domluvíme na specifickém řešení HS portálů přímo pro vás.

GRESS CZ


Máte zájem o naše produkty? Napište nám.