Výhody hliníkových fasád

Fasáda je důležitým stavebním prvkem každé budovy, která jí poskytuje estetický dojem a zároveň plní klíčové funkce, jako jsou tepelná izolace a ochrana budovy před nepříznivým počasím. Hliníkové fasády nabízejí řadu výhod, díky kterým jsou čím dál více žádoucí. V dnešním blogu se podíváme na výhody, které hliníkové fasády nabízejí.

Odolný hliník

Hliníkové fasády jsou extrémně odolné proti vnějším vlivům, jako jsou povětrnostní podmínky a koroze. Snad jedinou výjimku tvoří přímý mechanický náraz, při kterém hrozí deformace. Hliník je ale známý svou schopností odolávat vlhkosti, což zabraňuje deformacím a prasklinám na fasádě. Díky této vlastnosti mají hliníkové fasády dlouhou životnost a vyžadují minimální údržbu, což z nich činí ekonomicky efektivní řešení pro dlouhodobou ochranu budov.

Tepelná izolace

Efektivní tepelná izolace je klíčová pro udržení komfortu uvnitř budovy a snížení energetických nákladů. Hliníkové fasády mohou být kombinovány s izolačními materiály, které výrazně zlepšují tepelnou účinnost budovy. Tímto způsobem lze snížit spotřebu při vytápění i chlazení, což přináší užitek majitelům nemovitostí stejně jako životnímu prostředí.

Jednoduchá montáž

Fasády z hliníku jsou navrženy tak, aby umožňovaly rychlou a jednoduchou montáž. Panely jsou lehké a lze s nimi snadno manipulovat a připevnit na nosnou konstrukci budovy. To vede k rychlejšímu dokončení celé stavby nebo rekonstrukce a tím ke snížení nákladů.

Široké využití

Hliníkové fasády nabízejí i širokou škálu designových možností, což umožňuje architektům a stavebním firmám uplatnit kreativitu a realizovat jedinečné projekty. Díky velkému výběru povrchových úprav, barevných variant a výplní panelů lze dosáhnout různých estetických efektů. Můžete se rozhodnout pro jednoduché nebo vícenásobné zasklení s jakýmkoli druhem skla nebo neprůhledným panelem. Hliníkové je tak ideálním řešením pro moderní budovy, dokáže ale příjemně oživit i starší objekty.

Integrované větrání

Hliníkové obklady umožňují snadnou integraci větrání do fasádního systému. Dobře navržené ventilační systémy zajišťují lepší výměnu vzduchu uvnitř budovy, což má pozitivní vliv na zdraví stavby i jejích obyvatel. Zabraňují tak vzniku vlhkosti a plísní a zároveň udržují příjemné klima v budově.

Díky své všestrannosti a výkonu se hliníkové fasády stávají stále populárnější volbou mezi architekty, stavebníky a majiteli nemovitostí. Při hledání optimálního  řešení se na nás můžete obrátit. Rádi vám zodpovíme vaše dotazy a pomůžeme s výběrem. Napište nám.

David Novák

David je odborníkem na okna, dveře i stínící techniku. Rád vám v případě nutnosti poradí.


Máte zájem o naše produkty? Napište nám.


Opište text z obrázku, prosím: