Výhody a nevýhody zasklení balkonu

Balkón je opradu skvělým místem, kde si můžete užívat čerstvý vzduch a někdy i krásné výhledy. Ale co když byste mohli svůj balkón využívat po celý rok a v každém počasí? Zasklení balkonu je jednou z možností, kterou máte k dispozici.

Zasklení balkonů (lodžií) se sebou přináší mnoho výhod, ale zároveň i několik nevýhod. V tomto článku vám představíme jemně odborný pohled na téma zasklení balkonu, abyste měli všechny informace potřebné pro správné rozhodnutí - zda se zasklení u vašeho balkonu vyplatí, nebo ne. Ať už jste laik nebo odborník, přečtěte si náš článek o výhodách a nevýhodách zasklení balkonu či lodžie.

Výhody zasklení balkonu

  1. Rozšíření užitného prostoru: Zasklení balkonu vám umožní využívat tento prostor prakticky po celý rok. Získáte tak vlastně další místnost, kterou můžete využít podle svých potřeb. Může se stát součástí obývacího pokoje, jídelny, pracovny nebo novou zimní zahradou. Což je, jak musíte sami uznat, super.

  2. Ochrana před povětrnostními vlivy: Skleněné stěny na balkonu vás dobře ochrání před nepříznivým počasím, jako jsou déšť, vítr, sníh nebo horké sluneční paprsky. Můžete si tak užívat krásný výhled a spojení s přírodou, aniž byste byli vystaveni nepříjemným povětrnostním podmínkám.

  3. Tepelná izolace: Skleněné panely zasklení balkonu mají dobré izolační vlastnosti, což vám umožní udržovat příjemnou teplotu uvnitř i v chladnějších měsících. To v finále může vést ke snížení nákladů na vytápění a zlepšení energetické efektivity vašeho domu.

  4. Zvuková izolace: Zasklení balkonu vám poskytuje ochranu před hlukem z okolí. Skleněné panely dokáží absorbovat hluk a snížit ho na minimum, čímž vám poskytnou klidný a tichý prostor uvnitř domu.

  5. Estetická hodnota: Na tu také nezapomínejte. Zasklení balkonu dodá vašemu domu / bytu moderní vzhled a eleganci. Skleněné panely vytvářejí průzračný a otevřený prostor, který zvětšuje vizuální dojem místnosti. A pokud prodáváte váš byt či dům, zasklený balkón zvyšuje hodnotu vaší nemovitosti.

  6. Různé možnosti designu: Zasklení balkonu vám poskytuje široké možnosti přizpůsobení designu. Můžete si vybrat různé typy skla, barvy rámu a další prvky, které budou odpovídat vašemu osobnímu vkusu a stylu.

Nevýhody zasklení balkonu

A jako u všeho co má své výhody, najdeme i několik nevýhod:

  1. Finanční náklady: Zasklení balkonu může být dražší investicí. Musíte počítat s náklady na materiály, instalaci a případnou údržbu. Před rozhodnutím se ujistěte, že jste připraveni na tuto finanční zátěž.

  2. Omezený přístup k venkovnímu prostoru: I když zasklení balkonu poskytuje ochranu před povětrnostními podmínkami, může to znamenat omezený přístup k venkovnímu prostoru. Což ale pro někoho může být výhoda. Záleží na každém z nás.

  3. Potřeba údržby: Skleněné panely a rámy balkonu vyžadují pravidelnou údržbu, aby zůstaly v dobrém stavu. Musíte pravidelně čistit sklo a kontrolovat rámy, aby se zabránilo případným problémům nebo poškození.

  4. Povolení a regulace: Před zahájením projektu zasklení balkonu je třeba zjistit, zda je tato úprava povolena místními stavebními předpisy a regulacemi. Je nezbytné získat případná povolení (třeba i od sousedů) nebo to konzultovat s odborníky.

Závěr? Výhody převažují

Zasklení balkonu přináší mnoho výhod, jako je rozšíření užitného prostoru, ochrana před povětrnostními vlivy, tepelná a zvuková izolace, estetická hodnota a široké možnosti v otázce designu. Nicméně, je důležité zvážit také nevýhody, včetně finančních nákladů, omezeného přístupu k venkovnímu prostoru, údržby a dodržování regulací. Před rozhodnutím o zasklení balkonu je vhodné konzultovat s odborníky a zvážit své individuální potřeby a možnosti. Rádi vám v tomto nezávazně poradíme. Rádi přijedeme a rádi na vše odpovíme. Napište nám.

David Novák

David je odborníkem na okna, dveře i stínící techniku. Rád vám v případě nutnosti poradí.


Máte zájem o naše produkty? Napište nám.