Jakou se chránit před sluncem? Pomůže vám markýza.

Potřebujete zastínit balkón, terasu nebo zahrádku? V letním vedru je místo pro odpočinek ve stínu vždy vítané. Praktických řešení pro vaše venkovní prostory je více. Dnes se zaměříme na výhody markýz a na to, jak mohou vylepšit vaše venkovní prostory.

Co je markýza?

Markýza je systém ochrany proti slunci, který se skládá z pevného rámu a tkaniny, která se zvedá a spouští podle potřeby. Tato tkanina může být vyrobena z odolných materiálů, jako je polyester nebo akryl, které jsou navrženy tak, aby odolávaly povětrnostním podmínkám. Vyrábí se v celé řadě barev a vzorů, takže si můžete libovolně vybrat a sladit je prakticky s čímkoliv.

Ochrana, která šetří klimatizaci

Jedním z hlavních benefitů markýz je jejich schopnost efektivně stínit až 80 % slunečního záření. Poskytuje tak příjemné venkovní prostředí a zároveň přispívá ke snížení teploty v celém objektu (bytu nebo domu). Díky tomu vám pomůže ušetřit na nákladech spojených s chlazením – například klimatizací.

Multifunkční využití markýz

Markýzy neslouží pouze jako ochrana u bytů či domů. Jsou také oblíbenou volbou pro restaurace, kavárny či obchody, které chtějí nabídnout svým zákazníkům příjemné a pohodlné venkovní posezení. Markýza dokáže zabránit zrcadlovému efektu ve výlohách a chrání vystavené zboží i vybavení. Kvalitní potisk s logem či zajímavým designem přitáhne oči kolemjdoucích a poslouží jako reklama. Ve veřejném prostoru se mohou stát vkusným architektonickým prvkem, který přispěje k ochlazení rozpálených ulic.

Skladnost, jednoduché ovládání a údržba

Další výhodou markýz je jejich skladnost. Mimo sezónu nebo navečer ji jednoduše zatáhnete, aby vám nepřekážela. Markýzy se ovládají jednoduchým mechanismem na kliku, který je ale možné plně automatizovat. To vám umožní snadné zvedání a spouštění tkaniny pomocí dálkového ovladače a případně programování podle času a světelných podmínek. Co se týče údržby, markýzy vyžadují pouze občasné čištění tkaniny a běžnou kontrolu mechanismu, aby zůstaly v optimálním stavu.

Markýzy mohou být vynikajícím řešením pro ochranu před sluncem a zlepšení komfortu ve vašich venkovních prostorech, ať už jde o vaši soukromou terasu nebo o komerční předzahrádku. S výběrem i montáží markýzy se na nás můžete spolehnout. Rádi vám pomůžeme – stačí nás kontaktovat.

David Novák

David je odborníkem na okna, dveře i stínící techniku. Rád vám v případě nutnosti poradí.


Máte zájem o naše produkty? Napište nám.