Jaké bezpečnostní dveře jsou vhodné do paneláku?

Hledáte bezpečnostní dveře pro váš byt v paneláku, které zajistí klidný spánek a ochranu vašeho majetku? Výběr těch správných dveří může být klíčovým krokem k zajištění bezpečí vašeho domova. Podívejte se s námi na několik faktorů, které je dobré zvážit.

Prohlédněte zárubně

Začněme u zárubní. Stávající stav zárubní je prvním faktorem, který byste měli zvážit. Pokud jsou ve špatném stavu, může být nezbytné je vyměnit společně s dveřmi. Kvalitní ocelové zárubně poskytují tuhou oporu a přispívají k celkové bezpečnosti. Navíc je, díky jejich trvanlivosti, nebudete už pravděpodobně znovu měnit.

Jakou bezpečnostní třídu?

Důležitou roli hraje bezpečnostní třída dveří. Hodnocení dveří podle jejich odolnosti vůči různým útokům a vloupání. Pro zabezpečení v panelových domech se běžně používají dveře z bezpečnostních tříd RC3 a RC4. Tyto dveře bez problémů odolají zloději, který používá běžné mechanické nástroje, jako jsou páčidla, šroubováky, kladiva, klíny či vrtačky. Pokud zloděj nezná složitý systém zamykání dveří, nepřekoná je. Certifikované bezpečnostní třídy dveří jsou tou správnou volbou pro ochranu vás i vašeho majetku.

Povinnost protipožární ochrany

Ochrana před ohněm je stejně důležitá jako ochrana před vloupáním. Bezpečnostní dveře s požární odolností nabízejí ochranu proti šíření ohně. U panelových bytů jsou dokonce vyžadovány zákonem. Zaměřte se na požární odolnost, která v minutách určuje, jak dlouho jsou dveře schopné vzdorovat plamenům. Dále se rozlišují požární třídy EI a EW. Třída EW určuje teplo vycházející ze dveří a EI nám říká samotnou povrchovou teplotu.

Pozor na teplotní ztráty

Nezapomeňte také na tepelnou izolaci. Dobře izolované dveře nejenže chrání, ale také pomáhají udržovat teplotu a snižují energetické ztráty. Materiály a konstrukce dveří mají vliv na jejich izolační vlastnosti.

Bezpečnost neubírá kráse

Bezpečnost nemusí znamenat ústupky v designu. Vzhled dveří je stejně důležitý jako jejich odolnost. Esteticky příjemný design může být spojen s vysokou bezpečností.

Výběr vhodných bezpečnostních dveří do paneláku je klíčovým krokem k zajištění bezpečí vašeho bydlení. Pokud chcete mít úplnou jistotu a klidný spánek, obraťte se na nás. Rádi vám poradíme a pomůžeme s výběrem i montáží.

David Novák

David je odborníkem na okna, dveře i stínící techniku. Rád vám v případě nutnosti poradí.


Máte zájem o naše produkty? Napište nám.