3 největší výhody plastových oken

Pokud plánujete výměnu oken a váháte nad výběrem těch nových, rozhodně zvažte okna plastová. Ne nadarmo patří k nejběžněji používaným typům oken. Abychom vám v rozhodování pomohli, jejich výhody jsme pro vás podrobně sepsali v tomto článku.

Snadná údržba a vysoká odolnost

Starší typy dřevěných oken jsou sice prezentovány, že mají delší životnost, je ale potřeba se o ně řádně starat. Okna je potřeba pravidelně přetřít ochranným lakem, aby do dřeva nevnikala vlhkost a okna tak netrouchnivěla. U plastových oken vám tato starost zcela odpadá. Tento moderní prototyp oken není potřeba ničím natírat a jejich odolnost vůči vlhkosti je výrazně vyšší, stejně jako celková pevnost a odolnost proti poškození či rozbití.

Izolační schopnosti

Pokud bydlíte v rušné oblasti, u plastových oken rozhodně oceníte jejich schopnost odbourávat a tlumit hluk. Ať už se jedná o rušnou dopravu, rozdováděné děti na hřišti nebo jiný rušivý element, plastová okna vám dopřejí potřebný klid a soukromí. V porovnání s dřevěnými okny mají ta plastová i výbornou vlastnost udržování tepla. Abyste lidově řečeno netopili pánu Bohu do oken, s kvalitními plastovými okny budete mít stabilní teplotu v místnosti po celou dobu a nemusíte se bát pronikání chladu z venku.

Nízká cena a široký výběr

Jedním z hlavních faktorů, proč se rozhodnout právě pro plastová okna, může být jejich výhodná cena. V průměru jsou plastová okna až o 35 % levnější než ta dřevěná a jejich životnost je v rámci desítek let. Díky plastovým oknům můžete také výrazně ušetřit za energie, jelikož vám z místnosti nebude zbytečně unikat teplo. Zároveň u těchto oken můžete vybírat ze široké nabídky barevných provedení na základě toho, které nejvíc zapadá do designu vaší domácnosti. Plastová okna jsou navíc velice jednoduše kompatibilní se žaluziemi, jejichž instalace tak bývá velice jednoduchá.

Ačkoliv na rozdíl od dřevěných oken není potřeba ta plastová nijak speciálně natírat, je dobré nezapomínat na správnou údržbu, ideálně v procesu jejich mytí. Kvalitní okna jsou investice na spoustu let a je proto ve vašem zájmu se o ně správně starat. Pokud byste si náhodou stále nebyli jisti, jaký typ oken je pro vaši domácnost ten nejlepší, neváhejte se obrátit na náš tým odborníků, který vám rád poradí!

Shrňme si TOP 3 výhody plastových oken

Plastová okna jsou stále oblíbenější volbou pro mnoho lidí, kteří hledají moderní a efektivní způsob, jak zlepšit izolaci svého domu. Toto jsou 3 hlavní výhody plastových oken:

  1. Efektivita v izolaci - Plastová okna jsou velmi účinná v izolaci tepla a zvuku, což může snížit náklady na topení a klimatizaci. Díky vylepšenému těsnění a izolaci mezi rám a sklem dokáží plastová okna minimalizovat tepelné ztráty a také snížit průnik hluku ze venkovního prostředí.

  2. Nízké nároky na údržbu - Plastová okna jsou velmi odolná proti povětrnostním vlivům, nevyměknou, nerozpadnou se a neuvolní se z nich barva. Plastová okna nevyžadují žádnou další údržbu, jako je například malování, jako u dřevěných oken. Stačí je občas vyčistit, což je velmi jednoduché.

  3. Široký výběr designů a barev - Plastová okna jsou k dispozici v mnoha různých barvách, tvarech a provedeních, což znamená, že se snadno přizpůsobí jakémukoli stylu domu. Plastová okna také mohou být vyrobená na míru, což umožňuje větší flexibilitu při plánování instalace.

Celkově lze tedy říci, že plastová okna jsou efektivní, odolná a jednoduchá na údržbu a mají široký výběr designů, což je pro mnoho lidí přitažlivé.

GRESS CZ


Máte zájem o naše produkty? Napište nám.