Výhody zasklení lodžie

Chybí vám k pohodlnému bydlení několik čtverečních metrů? Řešením může být zasklení balkonu nebo lodžie. Tím získáte víc životního prostoru, aniž byste přišli o kontakt s přírodou nebo výhled do krajiny. Jaké další výhody se se zasklením původně venkovních prostor pojí si přiblížíme v následujícím článku.

Více prostoru po celý rok i méně prachu

Hlavním důvodem, proč se lidé uchylují k zasklívání venkovních prostor, je nedostatečná rozloha jejich interiérů. I když balkon v létě částečně nahradí další pokoj, jde jen o malou část roku a je výhodnější mít šanci používat toto místo celoročně. O čerstvý vzduch ale přijít nemusíte: posuvné systémy a francouzské dveře mohou v teplých měsících zůstat otevřené v podstatě neomezeně, takže si můžete i nadále užívat svoji oblíbenou kávu pod slunečními paprsky.

S tím se pojí další výhoda zasklených prostor: do uzavřených míst se méně práší z ulice, v jarních měsících chrání před pylem, celoročně pak před deštěm, hlukem, hmyzem i zloději. Kromě toho pocítíte výhody zasklení i na vyúčtování energií, funguje totiž částečně i jako zateplení.

Co je třeba řešit před realizací

Než se pustíte do projektu, ověřte si, jaké podmínky v místě vašeho bydliště pro zasklívání lodžií a balkonů platí, zejména pokud žijete v bytě. Pravděpodobně po vás budou chtít souhlas majitele domu nebo bytu, případně společenství vlastníků a ohlášku nebo stavební povolení. Jakmile získáte potřebné dokumenty, nechte zkontrolovat stav balkonu a opravit případné vady. Poté se můžete pustit do samotné realizace.

V nabídce jsou rámové i bezrámové systémy z různých materiálů a s odlišnými vlastnostmi. Při výběru se řiďte svým vkusem i radami odborníků, abyste si svůj nový životní prostor mohli užívat na maximum.

Potřebujete poradit s projektem nebo výběrem konkrétního řešení? Kontaktujte nás, naši odborníci vám rádi pomohou.

GRESS CZ


Máte zájem o naše produkty? Napište nám.