Výhody sekčních garážových vrat

Přemýšlíte, jaká garážová vrata vybrat? U spotřebitelů dlouhodobě vítězí jejich sekční varianta. Proč jsou sekční garážová vrata nejpopulárnějším řešením? Seznamte se s hlavními důvody.

Šetří prostor

Sekční garážová vrata se otvírají tak, že zajíždějí nahoru, pod strop vaší garáže. Díky tomu nepotřebují prostor před garáží ani v ní. Můžete tedy pohodlně zaparkovat těsně před vraty, stejně tak můžete nechat auto uvnitř garáže bez obav z toho, že se zapomenete a neopatrným otevřením vrat si odřete lak.

Skvěle izolují

Správně instalovaná sekční garážová vrata skvěle izolují, čímž zamezí zbytečným tepelným ztrátám, obzvlášť pokud v garáži topíte. Tepelně izolační vlastnosti sekčních garážových vrat se samozřejmě odvíjejí od použitého materiálu, nejčastěji se používá dřevo, ocel, laminát nebo hliník, obecně ale patří tento typ vrat mezi nejlépe izolující. Jejich tlumení zvuku se vám zase bude hodit ve chvíli, kdy se v garáži začnete vy nebo vaše děti učit na bicí.

Dají se bez přípravy instalovat téměř kdekoliv

Instalace sekčních garážových vrat je pohodlná a nevyžaduje žádné stavební přípravy. Montáž zvládne každý, je však lepší pracovat ve dvou. Před montáží si ověřte, že šířka ostění má minimálně 10 cm a že výška nadpraží je ideálně 25 cm, případně však 7 až 10 cm pro ruční ovládání nebo 10 až 15 cm pro elektrické ovládání.

Nabízí širokou nabídku dekorů a povrchů

Garážová vrata by měla být bezpečná, dostatečně izolovat, lehce se ovládat, ale také dobře vypadat. S širokou nabídkou materiálů, dekorů a provedení si vyberete taková sekční vrata, která se hodí k barevnému ladění i celkovému stylu vašeho domu. Minimalistická šedá, teplé tóny dřeva, bílá; hladké nebo zdobnější provedení – záleží jen na vašem vkusu. Doplnit je můžete i o dveře, okno nebo větrací mřížky.

Slibují dlouhou životnost

Díky svému kvalitnímu provedení vydrží dnešní sekční garážová vrata desítky let. Kromě toho se snadno udržují a jejich čistění je otázkou chvilky.

A mají sekční garážová vrata také nějakou nevýhodu? Snad jen že svým uložením pod stropem snižují výšku garáže.

Zajímají vás další informace nebo si nejste jisti, zda je toto řešení vhodné pro vaši garáž? Kontaktujte nás, rádi zodpovíme vaše dotazy a pomůžeme vám s výběrem ideálního řešení.

GRESS CZ


Máte zájem o naše produkty? Napište nám.