Odolnost našich dveří testovala policie

Co mají společného bezpečnostní dveře a policie?

Bezpečnostní dveře představují doslova výzvu pro každého, kdo rád testuje maximální odolnost materiálů a popřípadě své schopnosti, možnosti a připravenost.

Podle testů, které jsou prováděny speciálními jednotkami, je jasné, že běžný smrtelník se přes konstrukci dobrých bezpečnostních dveří nemůže snadno dostat. Dveře jsou testovány těmito útvary proti mechanickému poškození, obvykle nářadím, o kterém si myslí, že má k dispozici téměř každý, kdo se chce někam vloupávat. Tzn. např. sekyrou, kladivem nebo nějakými páčidly. Tyto testy jsou většinou neúspěšné, jelikož „dobré“ bezpečnostní dveře jsou pro tyto nářadí příliš houževnaté. Stejně tak nesnadné je vyrážení dobrých bezpečnostních dveří prostřednictvím masivního beranidla, či pokusy o vypáčení většími, profesionálnějšími páčidly. Originální rozvorový systém, vhodně rozmístěný do „správných“ míst a do poctivé ocelové konstrukce, těmto pokusům většinou zabrání.

Pochopitelně v časech jakoby ve zkušebně a pro potřeby pro získání certifikace dle nových přísnějších zkušebních norem. Všichni víme, že nic není nepřekonatelné. I útvaru se speciálním zaměřením se nakonec podařilo přes bezpečnostní dveře dostat, ale vyžadovalo to nasazení celého týmu a použita byla celá řada prostředků, delšího času a měli větší klid pro "práci".

Naše bezpečnostní dveře nás však opět přesvědčily, že jsou zkrátka stavěné tak, abyste se mohli cítit bezpečněji, než za běžnými či jen protipožárními dveřmi.

Chcete i vy perfektní a kvalitní bezpečnostní dveře? Napište nám.

 

Chci takové kvalitní plastové dveře

David Novák

David je odborníkem na okna, dveře i stínící techniku. Rád vám v případě nutnosti poradí.


Máte zájem o naše produkty? Napište nám.