Vybíráme podlahu do zimní zahrady

Při zařizování zimní zahrady je výběr podlahy zásadním rozhodnutím, které ovlivní nejen estetiku prostoru, ale také jeho funkčnost a odolnost vůči vlhkosti a teplotním výkyvům. Představíme vám ty nejvhodnější podlahové materiály pro zimní zahradu.

Podlaha v zimní zahradě

Dřevěná podlaha

Dřevěná podlaha je tradiční volbou nejen pro zimní zahrady. Přináší přírodní vzhled a tepelný komfortu spolu s příjemnou atmosféru. Lze ji také snadno sladit s ostatním nábytkem i rostlinami. Je však důležité vybrat vhodný druh dřeva, který odolá vlhkosti a teplotním změnám. Ideální je například tropické dřevo, sibiřský modřín nebo ošetřený dub.

Betonová stěrka

Betonová stěrka nabízí moderní a industriální vzhled pro zimní zahradu. Je odolná vůči vlhkosti a snadno se udržuje, což ji činí praktickou volbou pro ty, kteří preferují minimalistický design a jednoduchý úklid. Pro dosažení optimálního výsledku je důležité správně upravit povrch (zarovnat a vyspádovat) a zajistit kvalitní hydroizolaci.

Keramická dlažba

Trvanlivou a odolnou volbu nabízí i keramická dlažba. Díky široké škále barev, vzorů a textur poskytuje možnost individuálního designu, který ladí s celkovým stylem prostoru. Je ideální pro každého, kdo hledá podlahu, která odolá vlhkosti a je snadno udržovatelná. Pozor ale na hydroizolaci a také na to, že může klouzat.

Laminátová podlaha

Laminátová podlaha je cenově dostupnou alternativou té dřevěné s vysokou odolností vůči poškrábání a opotřebení. Nabízí široký výběr dekorů, které napodobují vzhled dřeva, kamene nebo dlažby, což umožňuje vytvořit atraktivní vzhled bez vysokých nákladů. Zároveň je ale citlivá na vlhkost a její povrch není teplý, jako je tomu u dřeva.

Podlaha z vinylu

Oblíbené vinylové podlahy lze položit i v zimních zahradách. Podobně jako laminát se snadno udržují a nabízí široký výběr vzorů a textur, včetně napodobení dřeva, kamene nebo keramiky. Díky své pružnosti poskytují také pohodlný povrch pro chůzi. Při běžném provozu se ale rychle opotřebují a nezřídka na nich najdete viditelné škrábance a zářezy. Jsou také náchylné k deformaci při extrémním teplotách.

Při výběru podlahy pro zimní zahradu je důležité zvážit nejen estetické hledisko, ale také odolnost vůči vlhkosti a teplotním změnám. Pokud se chcete poradit s odborníky nebo začít realizovat svůj sen o zimní zahradě, jsme tu pro vás.

David Novák

David je odborníkem na okna, dveře i stínící techniku. Rád vám v případě nutnosti poradí.


Máte zájem o naše produkty? Napište nám.


Opište text z obrázku, prosím: